Αρχική > εκπαίδευση > ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για οιελε

ΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

http://www.oiele.gr/

 

31 Αυγούστου 2016

Τα άρθρα 28 και 30 του σχεδίου νόμου για την ελληνομάθεια (άρθρα για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας και τα κέντρα ξένων γλωσσών) υπερψηφίστηκαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.

Επιστροφή της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας

Αποτέλεσμα εικόνας για οιελε

Τέλος στις αναιτιολόγητες απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Τέλος στις δραστηριότητες εκτός ωρολόγιου προγράμματος χωρίς έλεγχο και χωρίς δήλωση του προσωπικού τους.

Τέλος στη φοροδιαφυγή και στη μαύρη εργασία

Έλεγχος, μετά από χρόνια, της πολιτείας σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας και σε κέντρα ξένων γλωσσών και βελτιωτικές ρυθμίσεις για το ωράριο και την ασφάλισή τους

Απόψε είναι μια μέρα νίκης, μια μέρα χαράς. Από αύριο αρχίζει η ημέρα ευθύνης, γιατί όλοι μαζί θα πρέπει να εγγυηθούμε να εφαρμόσουμε όσα πετύχαμε με τους αγώνες μας.

Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη πάνω απ’ όλα στον ανώνυμο, το μαχόμενο ιδιωτικό εκπαιδευτικό που γίνεται πάλι λειτουργός, που ανακτά την αξιοπρέπειά του.

Είναι αφιερωμένη σε όσους στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο πλάι της Ομοσπονδίας και στους αγώνες του κλάδου

Είναι αφιερωμένη στα θύματα της άθλιας πολιτικής στην ιδιωτική εκπαίδευση που στοίχισε απολύσεις, διέλυσε ζωές και οικογένειες, κατέστρεψε το μέλλον εκατοντάδων ανθρώπων. Κι αυτοί απόψε χαίρονται μαζί μας.

Είναι αφιερωμένη στους 4 εκπαιδευτικούς που αν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια, τα σχολεία πραξικοπηματικά αρνούνται να τους επιτρέψουν την είσοδο στην τάξη. Η νίκη μας ανήκει και σ’ αυτούς.

Τέλος, με μεγάλη συγκίνηση αφιερώνουμε αυτή την ημέρα, αυτή τη νίκη σ’ αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας, αυτούς που θα χαίρονταν διπλά για το θρίαμβο του κλάδου. Τον Ανδρέα τον Κασέτα, την Τατιάννα τη Μάρκενσκοφ και κάθε άλλο συνάδελφο που χάθηκε από κοντά μας.

Σήμερα γιορτάζουμε. Αύριο υπερήφανοι και αξιοπρεπείς θα πάμε στα σχολεία μας για μια άλλη μέρα, για μια άλλη σχολική χρονιά δίπλα στα παιδιά μας, ασκώντας το λειτούργημα που αγαπήσαμε.

885 ΗΜΕΡΕΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ – Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

885 ΗΜΕΡΕΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ – Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

31 Αυγούστου 2016

885 ημέρες πέρασαν από την ημέρα που για πρώτη φορά επεβλήθη νομοθετικά απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού χωρίς έλεγχο από το κράτος με το Ν 4254/2014 (Νόμος Αρβανιτόπουλου). 885 ημέρες στις οποίες εκατοντάδες συνάδελφοί μας άδικα, χωρίς αιτιολόγηση, εκδικητικά, επειδή είχαν μεγάλη προϋπηρεσία, επειδή είχαν κοινωνική δραστηριότητα, επειδή διεκδικούσαν την τήρηση της νομιμότητας στο σχολείο τους, επειδή τους οφείλονταν χρήματα και τα διεκδίκησαν, επειδή… επειδή.. επειδή… αντίκρισαν την άβυσσο της ανεργίας.

885 ημέρες όπου εκτοξεύθηκε η ανομία στα ιδιωτικά σχολεία. Όπου το εκπαιδευτικό αγαθό έγινε εμπόρευμα. Όπου γιγαντώθηκε η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή με την ανοχή κυβερνήσεων. Όπου ο σχολάρχης μετεβλήθη σε τύραννο της σχολικής μονάδας και ο εκπαιδευτικός από λειτουργό σε αναλώσιμο υπάλληλο επιχείρησης.

Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι το έκτρωμα Αρβανιτόπουλου προήλθε από μια διαδικασία που ξεκίνησε την 30ηΜαρτίου του 2010, όταν ψηφίστηκε ο Νόμος Διαμαντοπούλου. ¨όταν για πρώτη φορά, μετά από πιέσεις των σχολαρχών, μπήκε η έννοια της καταγγελίας σύμβασης χωρίς έλεγχο (ασχέτως, αν μετά το ΝΣΚ όρισε πως ακόμη και αυτή η απόλυση του Νόμου Διαμαντοπούλου θα έπρεπε να ελέγχεται από υπηρεσιακά συμβούλια).

Ο εφιάλτης αυτός μόλις έλαβε τέλος. Η ψήφιση της ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση τερματίζει την αυθαιρεσία και την ασυδοσία, επαναφέρει την έννοια του σχολείου στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, αποκαθιστά την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού.

Και για να δανειστούμε ελαφρώς παραποιημένη μια έκφραση που πριν από δύο χρόνια είχε αλαζονικά και με μίσος ακουστεί, αλλά τώρα θα χρησιμοποιηθεί ορθά, «η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί πλέον να αναπνέει ελεύθερα!»

ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ… ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ… ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

0 0 0 0

31 Αυγούστου 2016

Μια μεγάλη μάχη κερδήθηκε. Μετά από πολύχρονο αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μαζί με την Ομοσπονδία και τη στήριξη της κοινωνίας, ένα άθλιο, τυραννικό καθεστώς στην ιδιωτική εκπαίδευση έπεσε. Αυτοί που ήθελαν το ιδιωτικό σχολείο σούπερ μάρκετ, ανεξέλεγκτο από το κράτος, που ήθελαν τον εκπαιδευτικό αναλώσιμο, βουβό υπάλληλο, εκβιαζόμενο και απειλούμενο να παρακολουθεί τις ανομίες, έχασαν συντριπτικά. Σύμμαχοι της ακραίας ομάδας των σχολαρχών μόνο η νεοναζιστική ακροδεξιά και οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι μέσα στη Βουλή. (Με δημοσίευμα τις επόμενες ημέρες θα αναφερθούμε αναλυτικά στη στάση πολιτικών κομμάτων και προσώπων απέναντι στη ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση).

Έχουμε πλέον ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο δικαιοσύνης. Όμως σε εμάς επαφίεται, εάν εφαρμοστεί. Διότι κανένας νόμος, ακόμη και ο καλύτερος, δεν έχει σημασία να υπάρχει, αν η κοινωνία δεν απαιτεί την εφαρμογή του από το κράτος και από τους φορείς. Αν εμείς, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, δεν καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα στο σχολείο μας, εάν ανεχόμαστε συστηματικές παραβιάσεις της εργατικής, της φορολογικής, της ασφαλιστικής και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, τότε ο νόμος θα μείνει κενό γράμμα. Αν δεν πιέσουμε και εμείς τις εποπτικές αρχές της πολιτείας να ελέγχουν τα ιδιωτικά σχολεία, τότε ο αγώνας μας θα μείνει στα χαρτιά.

Από εμάς εξαρτάται, συνάδελφοι, εάν από αύριο ξημερώσει πράγματι μια νέα, ελπιδοφόρα ημέρα για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Αποτέλεσμα εικόνας για οιελε

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: