Αρχική > κοινωνία > ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

lilithsplace:

Church by the Sea, 1939 - Milton Avery (1885–1965)

Church by the Sea, 1939 – Milton Avery (1885–1965)

 

Τι θα πάρουμε…

Των Γιάννη Κατράδη – Ανδρέα Παπαδαντωνάκη

  Στόχος του άρθρου αυτού, είναι να απαντηθούν βασικά ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις μισθολογικές διαφορές που θα προκύψουν από 1/1/2016 λόγω της εφαρμογής του νέου μισθολογίου για τους υπαλλήλους του Δημοσίου. (Ν.4354/15)

  Είναι σίγουρο ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η «αρχιτεκτονική» του νέου μισθολογίου καθώς και τα ζητήματα που προκύπτουν θα αποτελέσουν αντικείμενο αναλύσεων και έναυσμα για την κατάθεση προβληματισμών και απόψεων.

  Οι πίνακες που ακολουθούν, αφορούν βασικό μικτό μισθό υπαλλήλου , χωρίς οικογενειακή παροχή, ή επίδομα ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Ερώτηση 1η : «Σε ποιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο βρίσκομαι σήμερα και ποιος είναι ο βασικός μου μισθός»;

  Μετά την επανακατάταξη του 2011 λόγω της εφαρμογής του ισχύοντος μέχρι σήμερα βαθμολογίου – μισθολογίου(Ν. 4024/2011), καθώς και το «πάγωμα» της βαθμολογικής εξέλιξης, η βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι η εξής:

Ερ. 2η : «Τι μισθό θα πάρω από 1/1/2016»;

  Οι μισθολογικές διαφορές που προκύπτουν από την επανακατάταξη των υπαλλήλων και το «ξεπάγωμα» της βαθμολογικής εξέλιξης δεν θα αποδοθούν άμεσα (δηλαδή από 1/1/2016), αλλά σε βάθος τετραετίας. Έτσι το τι θα πάρουμε σε λίγες ημέρες αλλά και το τι θα έπρεπε να πάρουμε, φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

  Στα κελιά με το κόκκινο χρώμα προκύπτουν μειώσεις από την επανακατάταξη στο νέο μισθολόγιο.

Το ποσό αυτό όμως, θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν όσοι ανήκουν σε αυτές τις περιοχές, ως προσωπική διαφορά. Πολλοί από τους συναδέλφους αυτών των κατηγοριών θα δουν αύξηση μετά από πολλά χρόνια…

Ερ.3η : «Πότε θα μου αποδοθεί όλο το ποσόν και ποιος θα είναι ο βασικός μου μισθός τότε»;

  Το σύνολο της διαφοράς που προκύπτει θα το πάρουμε μετά από 4 χρόνια δηλαδή την 1/1/2019. Η κατάσταση τότε θα έχει ως εξής:

Ερ. 4η : «Πότε θα ξαναπάρω αύξηση λόγω αλλαγής μισθολογικού κλιμακίου»;

  Δυστυχώς, ο νόμος για το νέο μισθολόγιο προβλέπει ότι η μισθολογική εξέλιξη «ξαναπαγώνει» για 2 χρόνια. Δηλαδή από 1/1/2016 μέχρι 31/12/2017. Έτσι για να πάρουμε αύξηση από ωρίμανση (αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου), θα πρέπει να διανύσουμε δύο έτη από το νέο «ξεπάγωμα» που θα γίνει την 1/1/2018. Άρα αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου θα έχουμε την 1/1/2020, δηλαδή μετά από 4 χρόνια. Στη φάση αυτή θα υπολογιστεί και ο τυχόν πλεονάζων χρόνος κάθε εκπαιδευτικού, άρα για όσους έχουν πλεονάζοντα χρόνο, η ωρίμανση θα έρθει νωρίτερα.

Η κατάσταση τότε θα έχει ως εξής:

  Όπως φαίνεται από τον παραπάνω πίνακα, οι συνάδελφοι που σήμερα έχουν 25 έως 29 έτη υπηρεσίας, θα συνεχίσουν να παίρνουν και μετά το 2020, όσα παίρνουν σήμερα. Αύξηση θα ξαναπάρουν όταν θα ενταχθούν σε μισθολογικό κλιμάκιο του νέου μισθολογίου στο οποίο ο βασικός μισθός θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που παίρνουν σήμερα…

ΕΡ. 5η : «Τι γίνεται με τα επιδόματα και τους μεταπτυχιακούς τίτλους»;

Σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο τα επιδόματα που διατηρούνται είναι:

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ

β) Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης:

βα) Περιφερειακοί Διευθυντές εννιακόσια (900) ευρώ.

ββ) Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πεντακόσια πενήντα (550) ευρώ.

βγ) Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ.

βδ) Διευθυντές Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, ΚΕ.Δ.Δ.Υ και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και προϊστάμενοι Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τριακόσια (300) ευρώ και εφόσον τα σχολεία διαθέτουν τουλάχιστον έξι (6) τμήματα, τριακόσια πενήντα (350) ευρώ

βε) Διευθυντές Γυμνασίων, Επαγγελματικών Σχολών, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.),

Δημοσίων Ι.Ε.Κ., Τετραθέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, διακόσια πενήντα (250) ευρώ. Εφόσον τα σχολεία διαθέτουν τουλάχιστον εννέα (9) τμήματα τριακόσια (300) ευρώ.

Σχολικοί Σύμβουλοι: 300 ευρώ.

βστ) Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, Υπεύθυνοι Τομέων Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, Προϊστάμενοι Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Υπεύθυνοι Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

βζ) Προϊστάμενοι Μονοθέσιων, Διθέσιων και Τριθέσιων Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, εκατό (100) ευρώ

  • Επίδομα Παραμεθορίων Περιοχών

από τους υπαλλήλους στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας δεν λαμβάνουν όλοι επίδομα αλλά μόνο όσοι βρίσκονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

  • οικογενειακή παροχή

(όση και σήμερα)

 

ΤΙΤΛΟΙ

Κάτοχοι Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τίτλου (άρθρο 9): Για κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών τουλάχιστον ενός έτους, ο υπάλληλος θα «κερδίζει» 2 κλιμάκια, (4 ΧΡΟΝΙΑ) ενώ για κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών θα «κερδίζει» 6 κλιμάκια.(12 ΧΡΟΝΙΑ)

http://www.paideia24.gr/2015/12/blog-post_824.html

 

thunderstruck9:

Paul Cadmus (American, 1904-1999), Male Nude NM197, May 1986. Crayon on green paper, 23 ½ x 18 ½ in.

Paul Cadmus (American, 1904-1999), Male Nude NM197, May 1986

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: