Αρχική > πολιτική > Πρώτος μετανάστης δήμαρχος

Πρώτος μετανάστης δήμαρχος

Πρώτος μετανάστης δήμαρχος

 

ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ

Αρχικά κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, καθώς την α’ Κυριακή συγκέντρωσε το 26,36% των ψήφων έναντι 30,26% του βασικού του αντιπάλου.

Στις επαναληπτικές εκλογές έκανε την ανατροπή και έκοψε το νήμα με 52,23% και την ψήφο 5.941 δημοτών.

Ο κ. Μοράντ είναι ο πρώτος μετανάστης ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος αν και έχει εγγράψει πολλά χρόνια αυτοδιοικητικής παρουσίας. Αναμείχθηκε στα κοινά και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος επί τρεις θητείες.

Με όπλο τη συσσωρευμένη εμπειρία αποφάσισε να ηγηθεί ενός συνδυασμού με κεντρικό στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, τα αναπτυξιακά έργα και βέβαια τη στήριξη των πλέον αδύναμων δημοτών.

Ο συνδυασμός του φέρει την ονομασία «Συμφωνία Πολιτών» και στο εκλογικό διαμέρισμα όπου και ο ίδιος κατοικεί, τα Λεχαινά, υπερψηφίστηκε από το 75% των ψηφοφόρων. Η επιλογή στο πρόσωπό του δεν είναι τυχαία καθώς συμπληρώνει περίπου ένα τέταρτο του αιώνα ως κάτοικος της περιοχής και σε αυτά τα 25 χρόνια συνδέθηκε με την τοπική κοινωνία. Ο κ. Μοράντ είναι ιατρός και υπηρετώντας το λειτούργημά του σταδιακά κατέστη γνωστός και αγαπητός με άξονα κυρίως την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Από τη Συρία έφυγε όταν ήταν μόλις 17 ετών, σπούδασε ιατρική στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στη Βουλγαρία και στη συνέχεια παντρεύτηκε την Ελληνίδα, επίσης ιατρό, σύζυγό του και εγκαταστάθηκαν στα Λεχαινά.

«Δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη»

«Ηταν κάτι ανεπανάληπτο. Εχω βαθιά συγκίνηση και χαρά. Πιστεύω ότι όταν δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη» λέει ο κ. Μοράντ, άυπνος βεβαίως και με το τηλέφωνο να κτυπά συνεχώς. «Με την κρίση δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια σε έναν δήμαρχο. Ομως μπορεί να κοιτάξει την καθημερινότητα, αυτά που ταλαιπωρούν την περιοχή. Οι άνθρωποι ζητούν απλά πράγματα και δικαίως παραπονιούνται: καθαριότητα, νερό, φωτισμός, αγροτικοί δρόμοι. Οπως και στην ιατρική, δεν αρκεί το όραμα. Πρέπει να θέτεις στόχους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΕΘΝΟΣ 27.5.2014

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: