Αρχική > πολιτική > Όχι στη βαρβαρότητα!

Όχι στη βαρβαρότητα!

imageΤου Νίκου Τσούλια

Σαφείς εκδηλώσεις φασιστικής βίας είναι όλες οι πράξεις που είχαν σα στόχο το προηγούμενο διάστημα να πληγούν οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας και ιδιαίτερα το πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και πρέπει να αποδοκιμαστούν χωρίς «ναι μεν αλλά…», χωρίς δικαιολογίες και προϋποθέσεις.

Τα επεισόδια δεν τα οργανώνουν απλοί πολίτες. Αυτή είναι εξήγηση για αφελείς. Ομάδες αριστερίστικων και ακροδεξιών οργανώσεων, αλλά και παραφυάδες κάποιων κομμάτων θεωρούν όλες αυτές τις εκδηλώσεις ως γνήσιες μορφές ταξικής πάλης (!) και ακόμα πιστεύουν ότι έτσι αποδομείται το «τοπικό» καπιταλιστικό σύστημα και όχι απλά και μόνο η κυβέρνηση της χώρας. Το δηλώνουν οι ίδιοι στα έντυπά τους!

Όσοι νομίζουν ότι βολεύονται από τέτοιες μορφές βίας – ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν τις υιοθετούν – εξισώνοντας την όποια κυβερνητική πολιτική με τα φασιστικές πράξεις της βίας διαπράττουν σημαντικό λάθος. Νομίζουν ότι η βία δεν τους αφορά. Οποία πολιτική πλάνη, αν δεν πρόκειται για κάτι χειρότερο!

Αν μερικοί πιστεύουν ότι το χρέος της χώρας μπορεί να διαγραφεί με το πέταμα αυγών και τους προπηλακισμούς εναντίον των πολιτικών, κάνουν σοβαρό πολιτικό λάθος, είναι απόλυτα εκτός πραγματικότητας. Οι οργανωτές αυτών των σχεδίων της ωμής βίας δεν έχουν καμιά τέτοια αγωνία, το μόνο που τους αφορά είναι η παραταξιακή τους ενίσχυση μέσω της κοινωνικής αποδιοργάνωσης. Γι’ αυτό, τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να απομονώσουν τα φαινόμενα βαρβαρότητας.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μπορεί να βρει (και θα βρει) λύσεις στη σημερινή κρίση. Αυτό θα γίνει με την ευθύνη των θεσμών και των δημοκρατικών λειτουργιών της Πολιτείας μας, με τη συνολική προσπάθεια του λαού, με την προαγωγή μιας ορθολογικής και δημοκρατικής πολιτικής, με τους αγώνες των κοινωνικών κινημάτων.

Κατηγορίες:πολιτική Ετικέτες: ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: