Αρχική > πολιτική > Ποιος πληρώνει τη δεύτερη σύνταξη των βουλευτών;

Ποιος πληρώνει τη δεύτερη σύνταξη των βουλευτών;

clip_image002Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΕΤΡΑΔΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 26.9.11

ΜΕΤΑ και την αρθρογραφία της «Ε», στο τέλος της περασμένης βδομάδας, για την τρίτη σε ένα χρόνο σφαγή των συντάξεων και την αναντίστοιχη διατήρηση από τους βουλευτές της δικής τους, η Βουλή, μ’ ένα δελτίο Τύπου, κατέγραψε τις περικοπές βουλευτικών απολαβών τα τελευταία δύο χρόνια, αποκρύπτοντας επιμελώς όλες όσες έχουν παραμείνει αλώβητες.

Μεταξύ των οποίων και η αμαρτωλή σύνταξη των βουλευτών.

Ο ΛΑΟΣ δεν γνωρίζει ότι οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, αποφασίζουν να πετσοκόψουν τις μοναδικές συντάξεις όσων έχουν πληρώσει γι’ αυτές επί χρόνια, με κρατήσεις από τους μισθούς μήνα μήνα, την ώρα που οι ίδιοι αυτοί (βουλευτές) παίρνουν τις δικές τους χωρίς να έχουν υποστεί τις αντίστοιχες κρατήσεις, επιβαρύνοντας τις τσέπες των φορολογουμένων, δηλαδή τον κρατικό προϋπολογισμό, υπέρ του οποίου υποτίθεται ότι εργάζονται.

ΔΕΝ είναι μόνον αυτό. Η σύνταξη των βουλευτών είναι δεύτερη σύνταξη. Την παίρνουν όλοι (εκτός από λιγότερους από 10 ανεπάγγελτους) εισπράττοντας ταυτόχρονα και τουλάχιστον μία ακόμη, εκείνη του επαγγέλματός τους!

ΥΠΟ ΤΙΣ σημερινές συνθήκες είναι αισχρό να περικόπτει κανείς τις μοναδικές συντάξεις των πολιτών, έχοντας διασφαλίσει για τον εαυτό του μια δεύτερη απολαβή για το μέλλον του! Γράφω τουλάχιστον μία ακόμη, γιατί οι βουλευτές που εργάζονταν στο Δημόσιο παίρνουν και τη σύνταξη του διαδοχικού τους Ταμείου, και τη σύνταξη του επαγγέλματός τους, και τη βουλευτική! Αν τυχόν είναι γ. γραμματέας περιφέρειας παίρνει και το μισθό αυτό!

ΕΠΙΣΗΣ, αν ένας συνταξιούχος βουλευτής επανεκλεγεί, παίρνει και τη σύνταξη και τη βουλευτική αποζημίωση!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, που με τόση ευκολία επέβαλαν δύο περικοπές τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις των πολιτών από πέρυσι (ΛΑΦΚΑ αμφίβολης νομιμότητας, γιατί αντί να πάει στην αλληλεγγύη πάει στο χρέος) και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τη νέα σφαγή 20% επί των συντάξεων που είναι πάνω από το όριο της φτώχειας (την οποία προφανώς ετοιμάζουν για το λαό, αλλά όχι για τον εαυτό τους), δεν έχουν κανένα λόγο να παίρνουν βουλευτική σύνταξη. Πρώτον, γιατί συνταξιοδοτούνται κανονικά από τα επαγγελματικά τους Ταμεία. Δεύτερον, γιατί επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρημένο κρατικό προϋπολογισμό. Υπέρμετρα.

ΕΠΕΙΔΗ δεν είναι μόνον οι σημερινοί 300 που θα συνταξιοδοτηθούν. Είναι και οι εν ζωή εκατοντάδες 300, που συνταξιοδοτούνται ήδη. Και οι οποίοι μάλιστα είχαν το θράσος σε περίοδο κρίσης να απαιτούν αναδρομικά τις αυξήσεις των συντάξεών τους, λόγω αύξησης της σύνταξης των ανώτατων δικαστικών!

Η ΤΡΟΪΚΑ δεν έχει ζητήσει ή απαιτήσει περικοπή των συντάξεων. Εχει απαιτήσει περικοπή των συντάξεων που επιβαρύνουν υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό. Τους φορολογουμένους.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ διπλές και τριπλές, παράλογες, μαϊμού, ψηφοθηρικές, με τις οποίες είναι γεμάτη η Ελλάδα, αλλά κανείς από τους βουλευτές δεν τολμάει να απαιτήσει την περικοπή. Προκειμένου να σφαγιάσουν τους πραιτοριανούς ψηφοφόρους τους προτιμούν να σφαγιάσουν όλο το σώμα.

Η ΤΡΟΪΚΑ, όμως, δεν είναι (ή μήπως είναι) κυβέρνηση στον τόπο. Η εκλεγμένη κυβέρνηση θα όφειλε να φροντίσει από μόνη της να προστατέψει το μέλλον των πραγματικά δημόσιων Ταμείων, αντί να πελαγοδρομεί εδώ και δύο χρόνια, παρακολουθώντας απλώς τα ελλείμματά τους να αυξάνονται, χωρίς να είναι ικανή να κάνει κάτι αποτελεσματικό για να τα περιορίσει.

ΟΙ περικοπές που κάνει τώρα στις συντάξεις, είναι μόνο για να αρπάξει περισσότερα χρήματα, ώστε να καλύψει τα ελλείμματα της δικής της ανικανότητας να κυβερνήσει και χωρίς να αγγίζει τις συντάξεις των βουλευτών.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, που δεν έχουν πληρώσει αντιστοίχως για τις συντάξεις που έχουν εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους, και που έχουν φροντίσει διαχρονικά να βολέψουν τις οικογένειές τους και το μέλλον τους υπό τη σκέπη του δημόσιου κορβανά των φορολογουμένων, καλά θα κάνουν να σεβαστούν τις συντάξεις όσων αιμορράγησαν για να τις εξασφαλίσουν. Και οι οποίοι συντηρούν ακόμη ένα μέρος του θνήσκοντος σώματος της Οικονομίας.

ΚΑΛΑ θα κάνουν, αν θέλουν να σπρώξουν το λαό στην αδυναμία, να σπρώξουν πρώτα τους εαυτούς τους στην αδυναμία. Γιατί η άδικη περικοπή των συντάξεων είναι βιαιοπραγία κατά του λαού.

ΚΑΙ στη ζωή, πολύ συχνά, ό,τι σπέρνεις εισπράττεις.

Κατηγορίες:πολιτική Ετικέτες: ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: